Urządzenia i Akcesoria
Puszyste ciasto pomarańczowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 porcji
Składniki
Ciasto pomarańczowe
-
1 ½ pomarańczy (ok. 300 g), ekologicznej
-
6 jajek
-
60 g cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
45 g skrobi ziemniaczanej, lub skrobi kukurydzianej45 g mąki pszennej
-
30 g skrobi kukurydzianej30 g skrobi ziemniaczanej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
40 g oleju
Krem pomarańczowy (orange curd)
-
1 ½ jajka (patrz wskazówka)
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
60 g cukru
Serwowanie
-
1 ½ łyżki cukru pudru (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
137.6 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
785.2 kJ /
187.7 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
4.6 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1 godz. 45 min
Cytrynowy sernik japoński
1 godz. 45 min
Sernik z Varomy
1 godz. 45 min
Ciasto migdałowe
1 godz. 15 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Mazurek cytrynowy
2 godz.
Cytrynowe ciasteczka z wiosennym wzorkiem
1 godz.
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Tarta jeżynowa
3 godz. 30 min
Ciasto z cytrusową marmoladą
2 godz.
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min