Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
350 g cukru
-
300 g kawy, zaparzonej (patrz wskazówka)
-
140 g whisky
-
2 jajka
-
80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
270 g mąki pszennej
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
166.6 mg
Białko
5.5 g
Kalorie
1823.2 kJ /
435.7 kcal
Tłuszcz
20.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Węglowodany
54.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Jogurtowy sernik z kawą zbożową na zimno
6 godz. 30 min
Ciasto na ciemnym piwie
3 godz. 30 min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Borówki pod kruszonką
50 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Czekoladowe ciasto na białkach
1 godz. 10 min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6 godz. 25 min
Ciasto z kawałkami czekolady
1 godz.
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Południowoafrykański żółty ryż
20 min