Ciasto czekoladowe z whisky
TM6 TM5

Ciasto czekoladowe z whisky

4.3 (139 ocen)

Składniki

  • 200 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 350 g cukru
  • 300 g kawy, zaparzonej (patrz wskazówka)
  • 140 g whisky
  • 2 jajka
  • 80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 szczypta soli
  • 270 g mąki pszennej
  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1823.2 kJ / 435.7 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
54.4 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Błonnik
4 g
Sód
166.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy