Ciasto czekoladowe z whisky

Ciasto czekoladowe z whisky

4.4 152 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji

Składniki

  • masła pokrojonego na kawałki
    200 g
  • cukru
    350 g
  • kawy, zaparzonej (patrz wskazówka)
    300 g
  • whisky
    140 g
  • jajka
    2
  • kakao naturalnego, niesłodzonego
    80 g
  • sody oczyszczonej
    1 łyżeczka
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • mąki pszennej
    270 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    50 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435.7 kcal / 1823.2 kJ
Białko 5.5 g
Tłuszcz 20.5 g
Węglowodany 54.4 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 12.4 g
Sód 166.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...