
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
masła pokrojonego na kawałki200 g
-
cukru350 g
-
kawy, zaparzonej (patrz wskazówka)300 g
-
whisky140 g
-
jajka2
-
kakao naturalnego, niesłodzonego80 g
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
mąki pszennej270 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.7 kcal /
1823.2 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
166.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska