
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z whisky
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
350 g cukru
-
300 g kawy, zaparzonej (patrz wskazówka)
-
140 g whisky
-
2 jajka
-
80 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
-
270 g mąki pszennej
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.7 kcal /
1823.2 kJ
Białko
5.5 g
Tłuszcz
20.5 g
Węglowodany
54.4 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
12.4 g
Sód
166.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2023
10 Przepisów
Polska
Polska