Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
lub 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 93.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wytrawne ciasto z cukinią i chorizo
1h 10 min
Ciasto z jabłkami
1h 20min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto czekoladowe z grzańcem
1h 20min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1 godz. 25 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1h 10 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1h 15min