
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto twarogowe z agrestem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto twarogowe
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy40
-
agrestu bez szypułek i ogonków500 g
-
mąki pszennej200 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
cukru90 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
twarogu podzielonego na kawałki90 g
-
jajko1
-
cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
151.7 kcal /
634.8 kJ
Białko
3.4 g
Tłuszcz
4.4 g
Węglowodany
25.3 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
93.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I PROSTO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 godz.
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Kokosanka z owocami
1 godz. 20 min
Placek z jabłkami i owsianą kruszonką
1 godz. 35 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min