Ciasto twarogowe z agrestem

Ciasto twarogowe z agrestem

4.3 208 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto twarogowe
  • 40 oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 500 g agrestu bez szypułek i ogonków
    300 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 90 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 93.7 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 634.8 kJ / 151.7 kcal
Tłuszcz 4.4 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Węglowodany 25.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...