![Ciasto twarogowe z agrestem Ciasto twarogowe z agrestem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B5FC04B0-9957-4277-A4B7-33F489AE5A5A/Derivates/AB62FAAB-7940-4E4A-B281-3C48D9CDAFE9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
lub 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 93.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding z czerstwego pieczywa z jabłkami i twarogiem
1sa 5 dk
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 Std. 35 Min
Sernik z rabarbarem
7 Std. 30 Min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 Std. 15 Min
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Galette z borówkami
1h 25min
Paj (pie) z jeżynami
1 Std. 35 Min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min
Rabarbar pod kruszonką
55min