Ciasto twarogowe z agrestem

Ciasto twarogowe z agrestem

4.3 183 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków

Składniki

Ciasto twarogowe
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    40
  • agrestu bez szypułek i ogonków
    500 g
    300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • mąki pszennej
    200 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • cukru
    90 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • twarogu podzielonego na kawałki
    90 g
  • jajko
    1
  • cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 151.7 kcal / 634.8 kJ
Białko 3.4 g
Tłuszcz 4.4 g
Węglowodany 25.3 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 93.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...