Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu, bez szypułek i ogonków
lub 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 634.8 kJ / 151.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 93.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis z rabarbarem
50 Min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1 Std.
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6)
1sa 15 dk
Sernik z rabarbarem
7 Std. 30 Min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 Std.
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1sa 15 dk
Rabarbar pod kruszonką
55 dk
Ciasto z jabłkami (bez cukru)
1j 25 menit
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1sa 15 dk
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min