
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto twarogowe
- 40 oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
500
g agrestu bez szypułek i ogonków
lub 300 g rabarbaru pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka) - 200 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 90 g twarogu podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 151.7 kcal / 634.8 kJ
- Białko
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Węglowodany
- 25.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Sód
- 93.7 mg