Urządzenia i Akcesoria
Ciasto twarogowe z agrestem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
12 kawałków
Składniki
Ciasto twarogowe
-
40 oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
300 g rabarbaru, pokrojonego na 2 cm kawałki500 g agrestu bez szypułek i ogonków
-
200 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
90 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
90 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
cukier puder do oprószenia (patrz wskazówka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
93.7 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
634.8 kJ /
151.7 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
25.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6, TM7)
1 godz. 40 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Ciasto z jabłkami
1 godz. 20 min
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1 godz. 15 min
Odwracane ciasto z gruszkami
2 godz. 15 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Ciasto z gruszkami i kruszonką
2 godz. 10 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min