Ciasto twarogowe z agrestem
TM6 TM5

Ciasto twarogowe z agrestem

4.2 (181 ocen)

Składniki

Ciasto twarogowe

  • 40 oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 500 g agrestu, bez szypułek i ogonków
    lub 300 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 90 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 90 g twarogu, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • cukier puder, do oprószenia (patrz wskazówka)

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
634.8 kJ / 151.7 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
25.3 g
Tłuszcz
4.4 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
2.2 g
Sód
93.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy