Urządzenia i Akcesoria
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 6 godz. 20 min
10 porcji
Składniki
-
120 g herbatników kakaowych120 g herbatników maślanych
-
750 g wody
-
2 opakowania galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g każde)
-
1000 g mleka
-
180 - 200 g kaszy manny
-
80 g ksylitolu, lub erytrolu80 g cukru
-
80 g masła pokrojonego na kawałki
-
80 - 100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
400 - 500 g mieszanych owoców, świeżych np. porzeczek, malin, borówek, truskawek, wydrylowanych wiśni
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
200.5 mg
Białko
8.8 g
Kalorie
1644.8 kJ /
393.1 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
8.7 g
Węglowodany
56.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
140. URODZINY VORWERK
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 Std. 45 Min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 Std. 40 Min
Sernik Izaura
2 Std.
Puszysty sernik z mlekiem w proszku
4 Std. 50 Min
Ciasto łabędzi puch
5 Std. 30 Min
Kokosanka z owocami
1 Std. 20 Min
Kopiec kreta z truskawkami
5 Std. 30 Min
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 Std. 30 Min
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 Std. 50 Min
Tarta kokosowa z kiwi (bez pieczenia)
4 Std. 25 Min
Sernik jogurtowy z brzoskwiniami
15 Std.
Ciasto z pianką truskawkową
6 Std. 25 Min