Urządzenia i Akcesoria
Cytrynowy sernik japoński
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
6 jajek w temp. pokojowej
-
150 g cukru
-
250 g serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
-
80 g oleju o neutralnym smaku
-
120 g mleka
-
40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
60 g mąki kukurydzianej
-
wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
175.7 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1581.3 kJ /
376.5 kcal
Tłuszcz
26 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
28.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik z Varomy
1 Std. 45 Min
Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Puszyste ciasto pomarańczowe
1 Std. 50 Min
Tort cytrynowy z bezą
2 Std. 30 Min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 Std.
Tarta cytrynowa z pianą z białek
1 Std. 30 Min
Sernik jogurtowy „Malinowa zebra” bez pieczenia
4 Std. 45 Min
Ciasto "trzy mleka" (Tres leches)
2 Std.
Sernik z mascarpone na zimno (bez cukru)
4 Std. 30 Min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 Std. 25 Min
Babka limonkowa z twarogiem
1 Std. 30 Min
Kokosowa zupa z kurczakiem
35 Min