Cytrynowy sernik japoński

Cytrynowy sernik japoński

4.0 551 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

  • masło do natłuszczenia
  • 6 jajek w temp. pokojowej
  • 150 g cukru
  • 250 g serka kremowego w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 80 g oleju o neutralnym smaku
  • 120 g mleka
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g mąki kukurydzianej
  • wrząca woda ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 175.7 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1581.3 kJ / 376.5 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...