Cytrynowy sernik japoński
TM6 TM5

Cytrynowy sernik japoński

4.2 (200 ocen)

Składniki

  • masło, do natłuszczenia
  • 6 jajek, w temp. pokojowej
  • 150 g cukru
  • 250 g serka kremowego, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
  • 80 g oleju o neutralnym smaku
  • 120 g mleka
  • 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 60 g mąki kukurydzianej
  • wrząca woda, ok. 2 szklanki, do pieczenia w kąpieli wodnej
  • cukier puder, do oprószenia

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1581.3 kJ / 376.5 kcal
Białko
8.7 g
Węglowodany
28.8 g
Tłuszcz
26 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Błonnik
0.2 g
Sód
175.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 90 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy