Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
- 5 jajek
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 200 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 280 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
- 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
Lukier pomarańczowy
- 150 g cukru
- 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1142.8 kJ / 273 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 38.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30min
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2h 30min
Bezglutenowe placki z jabłkami w aromatycznym syropie
1 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Kruche ciasteczka cytrynowo-pistacjowe
1 Std. 55 Min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2h 30min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 Std. 10 Min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 godz. 30 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Babka majonezowa
2 godz.