Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa
TM6 TM5

Pomarańczowa babka piaskowa bezglutenowa

4.2 (212 ocen)

Składniki

  • 10 g skórki z pomarańczy, ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
  • 5 jajek
  • 200 g cukru
  • 1 szczypta soli
  • 200 g masła, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 280 g skrobi ziemniaczanej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • 25 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego

Lukier pomarańczowy

  • 150 g cukru
  • 30 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1142.8 kJ / 273 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
38.2 g
Tłuszcz
12.4 g
Błonnik
0.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy