
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na białkach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
5 białek (ok. 170 g)
-
1 szczypta soli
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
110 g mąki pszennej
-
65 g cukru
-
25 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
cukier puder do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
259.3 kcal /
1084.7 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
84.5 mg