Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe ciasto na białkach
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 porcji
Składniki
-
5 białek (ok. 170 g)
-
1 szczypta soli
-
130 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
65 g masła pokrojonego na kawałki
-
110 g mąki pszennej
-
65 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego25 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki proszku do pieczenia
-
5 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
84.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
1084.7 kJ /
259.3 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Piegusek na białkach
1 godz.
Tort tiramisu bez pieczenia
7 godz. 30 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
15 min
Cukiniowy omlet na białkach
30 min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1 godz.
Klasyczne brownie
50 min
Clafoutis z krojonymi śliwkami (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Ciasto bananowe z Varomy z polewą toffi
2 godz.
Bezglutenowy chleb kukurydziany
1 godz. 20 min
Ciasto z kaszy kuskus z owocami
6 godz. 25 min
Ciasto z kawałkami czekolady
1 godz.
Ciasteczka z żółtek
2 godz. 15 min