
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
sera koziego miękkiego, pokrojonego w 2 cm kostkę150 g
-
orzechów włoskich, łuskanych posiekanych30 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)150 g
-
czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)300 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 ½ łyżki
-
oliwy z oliwek40 g
-
musztardy15 g
-
octu balsamicznego25 g
-
śmietany UHT, 18% tłuszczu15 g
-
syropu klonowego1 łyżka
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
czosnku, mielonego1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
363.8 kcal /
1522.1 kJ
Białko
10.9 g
Tłuszcz
27.8 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Sód
550.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM5)
20 min
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Warzywna zapiekanka z łososiem
55 min
Zapiekanka makaronowa z chorizo
55 min
Zapiekanka ziemniaczana z borowikami
1 godz. 20 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Pieczony łosoś w pesto z grzybowym orzotto
50 min
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Placki z batatów z wędzonym łososiem (TM6)
35 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min