Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sera feta, pokrojonego w 2 cm kostkę150 g sera koziego miękkiego, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych posiekanych
-
150 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
-
300 g czerwonych buraków podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
40 g oliwy z oliwek
-
15 g musztardy
-
25 g octu balsamicznego
-
15 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
1 łyżka syropu klonowego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta czosnku, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
550.6 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1522.1 kJ /
363.8 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
10.4 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Warstwowa sałatka z szynką i jajkami
35 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6, TM7)
25 min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 min
Japońska sałatka z surimi (TM6, TM7)
20 min
Wietnamska sałatka z makaronem (TM6, TM7)
40 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6, TM7)
15 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Sałatka z grillowanej papryki i ciecierzycy
25 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min