Wersje kompatybilne
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
150
g sera koziego, miękkiego, pokrojonego w 2 cm kostkę
lub 150 g sera feta, pokrojonego w 2 cm kostkę - 30 g orzechów włoskich, łuskanych, posiekanych
- 150 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)
- 300 g czerwonych buraków, podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 4 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 40 g oliwy z oliwek
- 15 g musztardy
- 25 g octu balsamicznego
- 15 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
- 1 łyżka syropu klonowego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta czosnku, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1522.1 kJ / 363.8 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.4 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 550.6 mg
Alternatywne przepisy
Makaron z cukinii z krewetkami w orientalnym sosie (TM6)
25min
Fettucine z grzybami
40 min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
40 min
Wegańska zupa grzybowo-porowa z dzikim ryżem
45 Min
Sałatka z dynią i serem feta
30min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30min
Chłodnik z buraków i rzodkiewek
1h
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6)
15 Min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Bób na ostro z brązowym ryżem i pestkami dyni
45 Min
Pikantna sałatka z krewetkami, spiralizowaną marchewką i ogórkiem (TM6)
20 Min