Bezglutenowy chleb kukurydziany
TM6 TM5

Bezglutenowy chleb kukurydziany

2.8 (68 ocen)

Składniki

  • 400 g mleka (patrz wariant)
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka)
  • ½ łyżeczki cukru
  • 250 g mąki kukurydzianej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 15 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
  • 1 jajko
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
364.3 kJ / 87.1 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
13.7 g
Tłuszcz
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
1.3 g
Sód
131.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy