Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowy chleb kukurydziany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kromek
Składniki
-
400 g mleka (patrz wariant)
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
½ łyżeczki cukru
-
250 g mąki kukurydzianej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
15 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
-
1 jajko
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
131.5 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
364.3 kJ /
87.1 kcal
Tłuszcz
2.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
13.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
O PIECZYWIE
60 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2 Std. 30 Min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 Std. 15 Min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 Min
Bezglutenowe bułki na proszku do pieczenia
1 Std. 20 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 Std.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2 Std. 30 Min
Bezglutenowy chleb z kaszy gryczanej, jaglanej i ryżu
2 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb z garnka
3 Std.
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2 Std.
Chleb gryczany
1 Std. 35 Min