Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mleka (patrz wariant)
-
25
g drożdży świeżych, pokruszonych
lub 1 opakowanie suchych drożdży (7-8 g, patrz wskazówka) - ½ łyżeczki cukru
- 250 g mąki kukurydzianej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 15 g siemienia lnianego, mielonego (patrz wskazówka)
- 1 jajko
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 kromkę
- Kalorie
- 364.3 kJ / 87.1 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 131.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb codzienny na drożdżach
3 Std. 45 Min
Bezglutenowy chleb kukurydziano-gryczany z tapioką
2h 30 min
Chleb orkiszowy z pestkami dyni
15h 45min
Bezglutenowy chleb tostowy
15h
Bezglutenowy wieloziarnisty chleb z kukurydzy i kaszy gryczanej
2h 30 min
Chrupkie pieczywo żurawinowo-kokosowe
2h 15min
Szybki chleb orkiszowy
1 godz. 25 min
Bezglutenowy chleb gryczany z Varomy
2h
Bułki bezglutenowe na zakwasie owsiano-ryżowym
18 Std. 40 Min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2h
Bezglutenowy chleb ryżowy z kaszą gryczaną
1óra 30p
Chleb gryczany
1h 35min