Urządzenia i Akcesoria
Piegusek na białkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
20 kawałków
Składniki
-
120 g masła pokrojonego na kawałki
-
120 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
7 białek (ok. 240 g)
-
1 szczypta soli
-
120 g cukru
-
240 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
100 g maku
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
49.3 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
631.9 kJ /
151 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bakaliowiec
2 godz. 50 min
Piernik z Varomy
1 godz. 40 min
Babka makowa
1 godz. 20 min
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Ciastka ANZAC
40 min
Babka orzechowa
1 godz.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Warkocz makowy
2 godz. 45 min
Wieniec z makiem i morelami
1 godz. 30 min
Keks
2 godz. 30 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 godz. 15 min