Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao, pokrojonej na kawałki
- 220 g masła, pokrojonego na kawałki
- 350 g cukru
- 150 g mąki pszennej
- 6 jajek
- 1 szczypta soli
- 100 - 150 g orzechów włoskich, łuskanych (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 959 kJ / 229.2 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 26.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM6)
1h 40min
Tarta z krojonymi gruszkami i czekoladą (TM5)
1h 40min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40min
Czekoladowe ciasto na białkach
1h 10min
Tort Sachera
3h 30min
Owoce zapiekane pod kruszonką „ze wszystkiego”
50 Min
Ciasto czekoladowe z whisky
2h 35min
Ciasto jesienne z gruszkami i jabłkami
1 Std. 15 Min
Czeskie ciasto serowe z kratką
1 Std. 50 Min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min
Sernik skubany
1h 30min
Sernik baskijski
3h 15min