Urządzenia i Akcesoria
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
130 - 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
600 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
-
30 g oleju rzepakowego
-
30 g masła
-
700 g wody
-
1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
260 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
130 g mleka
-
6 przepiórczych jajek
-
60 g chrzanu, tartego ze słoika
-
220 g kwaśnej śmietany 18% tłuszczu
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
30 - 45 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
6 łyżeczek kawioru np. z jesiotra
-
6 łyżeczek szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
447.8 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1829.9 kJ /
437.4 kcal
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
18.1 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
25 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1 godz. 5 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Latte pieczarkowe
25 min
Barszcz z serem feta
40 min
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Zupa caldo verde
45 min
Bieszczadzkie fuczki z cebulą
45 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa cebulowa
1 godz.