Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym

Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym

4.5 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 130 - 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 ząbki czosnku
  • 600 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 30 g masła
  • 700 g wody
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 260 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 130 g mleka
  • 6 przepiórczych jajek
  • 60 g chrzanu, tartego ze słoika
  • 220 g kwaśnej śmietany 18% tłuszczu
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 30 - 45 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 6 łyżeczek kawioru np. z jesiotra
  • 6 łyżeczek szczypiorku, świeżego drobno posiekanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 447.8 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1829.9 kJ / 437.4 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 18.1 g
Węglowodany 25.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...