Urządzenia i Akcesoria
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
40 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki
-
20 g kminku
-
40 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
800 g wody
-
20 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
303.7 mg
Białko
1.9 g
Kalorie
489.1 kJ /
116.9 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Londyńska zupa grochowa
50 min
Sałaciorka
50 min
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Zupa z kopru włoskiego i sera
20 min
Zupa krem z pora z serem owczym
30 min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Kartoflanka
55 min
Zupa krem z porów
30 min