
Urządzenia i Akcesoria
Zupa kminkowa Bogdana Kwarciaka
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku1 - 2
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki40 g
-
pora tylko białej części, pokrojonego na kawałki30 g
-
kminku20 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 czubata łyżeczka
-
wody800 g
-
mąki pszennej20 g
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 - 3 szczypty
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
116.9 kcal /
489.1 kJ
Białko
1.9 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
303.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska