Urządzenia i Akcesoria
Krem chrzanowy z jabłkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
-
180 - 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 3 mm plastry
-
220 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g oleju
-
250 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
700 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
70 - 90 g chrzanu, tartego
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
865.6 mg
Białko
9 g
Kalorie
1968.6 kJ /
470.5 kcal
Tłuszcz
37.3 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Węglowodany
27.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Zupa selerowo-gruszkowa
50 min
Holenderska zupa musztardowa
30 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min
Zupa czosnkowa
55 min
Zupa cebulowa
1 godz.