Krem chrzanowy z jabłkiem

Krem chrzanowy z jabłkiem

4.7 399 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porcje

Składniki

  • 180 - 200 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 3 mm plastry
  • 220 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 70 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g oleju
  • 250 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • 700 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 70 - 90 g chrzanu, tartego
  • 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 865.6 mg
Białko 9 g
Kalorie 1968.6 kJ / 470.5 kcal
Tłuszcz 37.3 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 16.7 g
Węglowodany 27.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...