Urządzenia i Akcesoria
Zupa z chleba
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porcje
Składniki
-
1 płaska łyżeczka kminku
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g masła
-
180 g chleba razowego, czerstwego, pokrojonego na kawałki
-
1000 g wody
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
śmietana, min. 30% tłuszczu do podania
-
natka pietruszki, świeża posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.8 g
Kalorie
3085.7 kJ /
184.3 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
4.4 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SPRYTNE GOTOWANIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bryjka jęczmienna z boczkiem i cebulą
50 min
Zupa krem z liści rzodkiewki z rzodkiewkami na parze
40 min
Latte pieczarkowe
25 min
Zupa krem z ziemniaków i pieczonych jabłek
40 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z czarnej fasoli
20 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa serowo-kalafiorowa
30 min
Zupa selerowa aksamitna
25 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa krem z pieczarek
20 min