Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym

Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym

3.7 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 40 - 50 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 200 g ziemniaków pokrojonych w 5 mm plastry
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 10 g masła
  • 300 g wody
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 50 g mleka
  • 2 przepiórcze jajka
  • 20 g chrzanu, tartego ze słoika
  • 75 g kwaśnej śmietany 18% tłuszczu
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 - 15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczki kawioru np. z jesiotra
  • 2 łyżeczki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 453.8 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1942.4 kJ / 464.3 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 19.9 g
Węglowodany 25.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...