Urządzenia i Akcesoria
Ćwikła
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 porcji
Składniki
-
1000 g wody
-
530 g czerwonych buraków pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
40 - 75 g chrzanu, tartego (patrz wskazówka)
-
1 ½ - 2 łyżki czerwonego octu winnego
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego
-
¾ łyżka cukru
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
111 mg
Białko
0.8 g
Kalorie
105 kJ /
25.1 kcal
Tłuszcz
0.1 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
5.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sałatka z kapusty do słoików (TM5)
4 godz. 45 min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2 godz. 40 min
Zakwas buraczany
168 godz. 50 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Kluski śląskie
30 min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Sałatka z buraków
2 godz. 10 min
Pesto z czosnku niedźwiedziego
10 min
Buraczki na ciepło
50 min