
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 900 g wody
- 1000 g czerwonych buraków, nieobranych
- 70 - 100 g czerwonego octu winnego
- 80 g cukru
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
- 2 liście laurowe, suszone
- 2 goździki (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1697.5 kJ / 405.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 95.5 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1235.5 mg
Alternatywne przepisy
Buraczki na ciepło
50min
Sałatka z czerwonych buraków i jabłek
1 godz. 55 min
Buraczki na ciepło na szybko
30min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Pulpety wołowe z czerwoną kapustą
45min
Bigos z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Tarte buraczki do słoików (TM5)
2h 30min
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM5)
2h 40min
Ćwikła
50min
Pikle
1h 20min
Salsa balsamiczna z burakiem
1h 20min