Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z buraków
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 słoiki
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
900 g wody
-
1000 g czerwonych buraków nieobranych
-
70 - 100 g czerwonego octu winnego
-
80 g cukru
-
4 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 goździki (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
1235.5 mg
Białko
10 g
Kalorie
1697.5 kJ /
405.5 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
12 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
95.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ćwikła
50 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Marynowane papryki
55 min
Pikle
1 godz. 20 min
Salsa balsamiczna z burakiem
1 godz. 20 min
Sok z ciemnych winogron
40 min
Sos paprykowy à la Ajvar
55 min
Buraczki na ciepło na szybko
30 min
Kapusta zasmażana
1 godz. 35 min
Kapusta gotowana
30 min
Marchewka na ciepło
35 min
Buraczki na ciepło
50 min