Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g chrzanu, tartego, ze słoika
- 70 g jogurtu naturalnego, typu greckiego
- 100 g żurawiny, do mięs i innych potraw, pasteryzowanej, ze słoika
- 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1310 kJ / 313 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wielkanocny sos majonezowy
45 Min
Zielony sos wielkanocny
1 Std. 20 Min
Sos majonezowy z pomidorami i kolendrą
20 Min
Sos majonezowy z musem jabłkowym i chrzanem
20 Min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 Min
Sos gruszkowy z chrzanem i borówkami
20 Min
Dip jogurtowy z żurawiną i curry
20 Min
Dip chrzanowy z awokado i bazylią
20 Min
Pasta z tuńczyka
20 Min
Chrzan z jabłkami
15 Min
Sos tatarski
5 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20 Min