Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 ząbków czosnku
- 1000 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
- 1000 g wody
- 4 liście laurowe, suszone
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 ½ - 3 łyżeczki soli (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 102.3 kJ / 24.4 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 5.5 g
- Tłuszcz
- 0.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 390.3 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z buraków i papryki do słoików (TM6)
2h 40min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM5)
169 Std. 10 Min
Chrzan z jabłkami
15 min
Gołąbki z kaszą i grzybami; Sos grzybowy
1h 45min
Zakwas na żur
72h 5min
Kiszona kapusta w słoikach na zimę (TM6)
169 Std. 10 Min
Łazanki z kapustą kiszoną i żurawiną
1 Std. 40 Min
Wigilijna kapusta z grochem
2 godz. 20 min
Twaróg
15h 20min
Barszcz na zakwasie z uszkami
123 godz. 50 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Ćwikła
50min