
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g pestek dyni
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 70 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
150
g oliwy z oliwek extra vergine
lub 150 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno - 1 płaska łyżeczka soli
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 8285.7 kJ / 1979 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 11.6 g
- Tłuszcz
- 198 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min
Sos tatarski
5 min
Lutenica
1 godz. 50 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pasta ajvar z papryki i bakłażana
1 godz. 5 min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Pesto z jarmużu
25 min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min