Pesto z czosnku niedźwiedziego
TM5 TM6

Pesto z czosnku niedźwiedziego

4.9 (170 ocen)

Składniki

  • 50 g pestek dyni
  • 80 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
  • 70 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych, umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
  • 150 g oliwy z oliwek extra vergine
    lub 150 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • 1 płaska łyżeczka soli

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
8285.7 kJ / 1979 kcal
Białko
48 g
Węglowodany
11.6 g
Tłuszcz
198 g
Błonnik
3.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 102 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy