Pesto z czosnku niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego

4.9 310 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
350 g

Składniki

  • pestek dyni
    50 g
  • sera parmezan pokrojonego na kawałki
    80 g
  • liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
    70 g
  • oliwy z oliwek, extra virgin
    150 g
    150 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno
  • soli
    1 płaska łyżeczka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 498.3 kcal / 2084.8 kJ
Białko 9.9 g
Tłuszcz 50.2 g
Węglowodany 3.1 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 1014.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...