Urządzenia i Akcesoria
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
350 g
Składniki
-
50 g pestek dyni
-
80 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
70 g liści czosnku niedźwiedziego, świeżych umytych i osuszonych, pokrojonych na kawałki
-
150 g oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno150 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
1 płaska łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
1014.5 mg
Białko
9.9 g
Kalorie
2084.8 kJ /
498.3 kcal
Tłuszcz
50.2 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
3.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JADALNE CHWASTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z jarmużu
25 min
Konfitura z płatków róży
15 min
Olej aromatyzowany czosnkiem niedźwiedzim
8 godz. 15 min
Chrzan tarty podstawowy
10 min
Przyprawa z suszonym czosnkiem niedźwiedzim
2 godz. 10 min
Sos tatarski
5 min
Pesto ze szczawiu
10 min
Wielkanocny chrzan z migdałami
25 min
Syrop z kwiatów czarnego bzu
2 godz. 25 min
Zupa z pokrzyw
40 min
Ćwikła
50 min
Pesto z rukoli
10 min