Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
950 g wody
-
24 przepiórcze jajka
-
220 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
750 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
2 jajka
-
3 łyżki bułki tartej
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 g pieczarek przekrojonych na pół
-
1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g skrobi ziemniaczanej
-
koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do podania
-
ryż, ugotowany, ilość do podaniaziemniaki ugotowane, ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
523.7 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
2637.3 kJ /
630.3 kcal
Tłuszcz
49.7 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Węglowodany
14.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rolada mięsna z serem żółtym i boczkiem na Varomie
1h 25min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1h 10min
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1h 30min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45min
Pulpety wieprzowe z kiszoną kapustą i sosem jałowcowym
45min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1h 10min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1h 50min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2h 15min
Kotlety mielone
30min
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1h