Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym

Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym

4.9 7 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 porcji

Składniki

  • 950 g wody
  • 24 przepiórcze jajka
  • 220 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 750 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • 2 jajka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 450 g pieczarek przekrojonych na pół
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 30 g skrobi ziemniaczanej
  • koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do podania
  • ziemniaki ugotowane, ilość do podania
    ryż, ugotowany, ilość do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 523.7 mg
Białko 31.3 g
Kalorie 2637.3 kJ / 630.3 kcal
Tłuszcz 49.7 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 14.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...