
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
ząbki czosnku2
-
koperku, świeżego tylko liście5 gałązek
-
ogórka pokrojonego na kawałki350 g
-
soli1 łyżeczka
-
jogurtu greckiego350 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczki
-
kalarepy pokrojonej na kawałki150 g
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki300 g
-
bułki tartej30 g
-
sosu sojowego10 - 20 g
-
jajka2
-
wody500 g
-
czerwonych buraków200 g
-
marchewki300 - 400 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.2 kcal /
1466.4 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
6.5 g