Wersje kompatybilne
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 5 gałązek koperku, świeżego, tylko liście
- 350 g ogórka, pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 350 g jogurtu greckiego
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
- 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości, pokrojonych na 3 cm kawałki
- 30 g bułki tartej
- 10 - 20 g sosu sojowego
- 2 jajka
- 500 g wody
- 200 g czerwonych buraków
- 300 - 400 g marchewki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1466.4 kJ / 350.2 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z piersi indyka i pełnoziarnistej kaszy orkiszowej
1 Std. 15 Min
Gulasz z udźca indyka
1 Std. 25 Min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 Std. 50 Min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40min
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 Std. 20 Min
Marchewkowe klopsiki z ratatouille
40min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Pulpeciki z dorsza gotowane na parze z sosem pomidorowym
55 min