
Wersje kompatybilne
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ząbki czosnku
- 5 gałązek koperku, świeżego tylko liście
- 350 g ogórka pokrojonego na kawałki
- 1 łyżeczka soli
- 350 g jogurtu greckiego
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 150 g kalarepy pokrojonej na kawałki
- 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki
- 30 g bułki tartej
- 10 - 20 g sosu sojowego
- 2 jajka
- 500 g wody
- 200 g czerwonych buraków
- 300 - 400 g marchewki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 350.2 kcal / 1466.4 kJ
- Białko
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Węglowodany
- 30 g
- Błonnik
- 6.5 g