
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek koperku, świeżego tylko liście
-
350 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
350 g jogurtu greckiego
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki
-
30 g bułki tartej
-
10 - 20 g sosu sojowego
-
2 jajka
-
500 g wody
-
200 g czerwonych buraków
-
300 - 400 g marchewki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
350.2 kcal /
1466.4 kJ
Białko
25.2 g
Tłuszcz
17.2 g
Węglowodany
30 g
Błonnik
6.5 g