Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki

Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki

4.5 160 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • ząbki czosnku
    2
  • koperku, świeżego tylko liście
    5 gałązek
  • ogórka pokrojonego na kawałki
    350 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • jogurtu greckiego
    350 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczki
  • kalarepy pokrojonej na kawałki
    150 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki
    300 g
  • bułki tartej
    30 g
  • sosu sojowego
    10 - 20 g
  • jajka
    2
  • wody
    500 g
  • czerwonych buraków
    200 g
  • marchewki
    300 - 400 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 350.2 kcal / 1466.4 kJ
Białko 25.2 g
Tłuszcz 17.2 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...