
Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z indyka z warzywnym tagliatelle i sosem tzatziki
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek koperku, świeżego tylko liście
-
350 g ogórka pokrojonego na kawałki
-
1 łyżeczka soli
-
350 g jogurtu greckiego
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g kalarepy pokrojonej na kawałki
-
300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki
-
30 g bułki tartej
-
10 - 20 g sosu sojowego
-
2 jajka
-
500 g wody
-
200 g czerwonych buraków
-
300 - 400 g marchewki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
25.2 g
Kalorie
1466.4 kJ /
350.2 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
6.5 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kotlety (croquetas) z indyka i szpinaku
40 min
Pulpety, o rety! Beaty Dobroszek-Trzebskiej
1 godz. 10 min
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Pulpety drobiowe w sosie dyniowym
1 godz.
Dorsz w papilotach z sosem mascarpone
45 min
Filet z indyka w zielonej marynacie
1 godz. 5 min
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
40 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety z indyka z pęczakiem i sosem pomidorowo-miodowym
1 godz. 20 min
Pulpety indycze nadziewane mozzarellą
40 min
Pulpety z indyka i kaszy kuskus
55 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min