Urządzenia i Akcesoria
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
1 ½ jabłka ekologicznego (ok. 270 g)
-
ocet jabłkowy do posmarowania jabłek
-
55 g orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów włoskich, laskowych (patrz wariant)
-
⅓ - ⅔ ząbka czosnku
-
130 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
35 g jogurtu greckiego35 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
⅓ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
65 - 150 g liści szpinaku, świeżych65 - 100 g roszponki
-
roszponka do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
364.1 mg
Białko
5.3 g
Kalorie
1047.1 kJ /
250.3 kcal
Tłuszcz
20.4 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
14.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Sałatka zielonej bogini (green goddess, TM6)
20 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6, TM7)
20 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6, TM7)
15 min
Tarta ratatouille (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Pasta z daktyli i koziego sera na cykorii; Ryba w papilotach; Krem jabłkowy z kruszonką
2 godz. 30 min
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
2 godz. 35 min
Sałatka z buraków z kozim serem i orzechami włoskimi (TM6, TM7)
15 min
Salsa z pieczonej papryki i śliwek
1 godz. 30 min
Tarta z gruszkami i serem brie
1 godz. 25 min
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
50 min