Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami

Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje

Składniki

  • 1 ½ jabłka ekologicznego (ok. 270 g)
  • ocet jabłkowy do posmarowania jabłek
  • 55 g orzechów, całych, mieszanych np. migdałów, orzechów włoskich, laskowych (patrz wariant)
  • ⅓ - ⅔ ząbka czosnku
  • 130 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • 35 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    35 g jogurtu greckiego
  • ⅓ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 65 - 100 g roszponki
    65 - 150 g liści szpinaku, świeżych
  • roszponka do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 364.1 mg
Białko 5.3 g
Kalorie 1047.1 kJ / 250.3 kcal
Tłuszcz 20.4 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 14.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...