
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 kromek
Składniki
-
wody700 g
-
czerwonych buraków pokrojonych na 1-2 cm kawałki400 g
-
jajka4
-
ogórków konserwowych pokrojonych w plastry120 g
-
czerwonej cebuli pokrojonej w piórka50 g
-
koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji½ pęczka
-
kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu100 - 140 g
-
musztardy francuskiej2 łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
kromek chleba żytniego, pełnoziarnistego8
-
filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 280 g), odsączonych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki4 - 6
-
kaparów, konserwowych (ok. 60 g), odsączonych3 - 4 łyżki
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
214.4 kcal /
897.5 kJ
Białko
9.8 g
Tłuszcz
8.5 g
Węglowodany
26 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
1413.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

RÓŻOWE PRZEPISY II
11 Przepisów
Polska
Polska