Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)

Kanapki z burakiem i marynowanym śledziem (Smørrebrød)

4.6 108 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
8 kromek

Składniki

  • wody
    700 g
  • czerwonych buraków pokrojonych na 1-2 cm kawałki
    400 g
  • jajka
    4
  • ogórków konserwowych pokrojonych w plastry
    120 g
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    50 g
  • koperku, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    ½ pęczka
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    100 - 140 g
    100 - 140 g kwaśnej śmietany, 10% tłuszczu
  • musztardy francuskiej
    2 łyżeczki
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • kromek chleba żytniego, pełnoziarnistego
    8
  • filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 280 g), odsączonych, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
    4 - 6
  • kaparów, konserwowych (ok. 60 g), odsączonych
    3 - 4 łyżki

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 214.4 kcal / 897.5 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 2.6 g
Sód 1413.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...