
Urządzenia i Akcesoria
Świąteczna szarlotka z korzenną nutą
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 porcji
Składniki
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu280 g
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki160 g
-
jajko2
-
cukru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta60 g
-
proszku do pieczenia Dr. Oetker®½ łyżeczki
-
ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®1 łyżeczka
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki800 - 850 g
-
rodzynek50 g
-
żurawiny, suszonej50 g
-
miodu, płynnego40 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker®2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
315 kcal /
1317 kJ
Białko
5 g
Tłuszcz
15 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
81 mg