
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 160 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
- 2 jajko
- 60 g cukru plus dodatkowa ilość do posypania ciasta
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker®
- 1 łyżeczka ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetker®
- 50 g orzechów włoskich, łuskanych
- 800 - 850 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 50 g rodzynek
- 50 g żurawiny, suszonej
- 40 g miodu, płynnego
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika i grzanego wina Dr. Oetker®
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 315 kcal / 1317 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 42 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Sód
- 81 mg