Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem

Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem

4.7 22 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 400 g wody
  • 3 jajka
  • 20 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
  • 10 g masła
  • 10 g szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • 20 g chrzanu, tartego
  • 20 g majonezu
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 85 g makreli, wędzonej bez ości i bez skóry, pokrojonej na 3 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 146.8 kcal / 614.3 kJ
Białko 15.5 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 1.7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 290.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...