Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
140
g łososia wędzonego na gorąco, bez ości, pokrojonego na kawałki
lub 140 g wędzonego łososia, na zimno, bez ości, pokrojonego na kawałki - 80 g pora, tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry (patrz wskazówka)
- 70 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 2 jajka ugotowane na twardo, przekrojone na pół
- 20 - 30 g majonezu
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- sól, do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 584.8 kJ / 139.7 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 812.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta jajeczna z awokado
35 dk
Pasta kanapkowa z szynki i rukoli
15 Min
Pasta rybna z suszonymi pomidorami
20min
Pasta z kurczaka z jajkiem i korniszonem
40 Min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 Min
Pasta z łososia
5 Min
Pâté z wędzonego pstrąga
1h 20min
Pasta z tuńczyka
20min
Pasta z tuńczyka i jajek
20min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 Min
Pasta z makreli wędzonej
20min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.