
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 50 - 70 g ogórków kiszonych odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
- 300 g makreli, wędzonej bez skóry i ości, podzielonej na kawałki
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżeczki musztardy
- pieprz czarny, mielony do smaku
- 1 - 2 łyżki szczypiorku posiekanego (opcjonalnie)
- sól do smaku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 129.4 kcal / 541.5 kJ
- Białko
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Węglowodany
- 1.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Sód
- 83.3 mg