Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 45 g pomidorów, suszonych, w oleju, odsączonych z zalewy
-
200
g sielawy, wędzonej, bez skóry i ości
lub 200 g siei, wędzonej, bez skóry i ości - 60 g jogurtu typu greckiego
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 6 porcji
- Kalorie
- 1649.6 kJ / 394 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 Std.
Pasta z łososia
5min
Pasta z makreli wędzonej
20 min
Pasta z wędzonym łososiem i porem
30min
Pasta z czarnych oliwek i tuńczyka
5min
Pasta z suszonych pomidorów z karczochami
2 Std. 10 Min
Pasta z sera owczego
10 min
Pasta Taramosalata
15 min
Pâté z wędzonego pstrąga
1 Std. 20 Min
Pasta z tuńczyka
20 min
Tuńczykowa pasta z sumakiem
15 min
Pasta ze szprotów i twarogu
10 min