Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
-
700 g wody
-
8 przepiórczych jajek
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
250 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ jajka (patrz wskazówka)
-
1 łyżka bułki tartej
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g pieczarek
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g skrobi ziemniaczanej
-
koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do podania
-
ryż, ugotowany, ilość do podaniaziemniaki ugotowane, ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
626.3 mg
Białko
31.3 g
Kalorie
2696.1 kJ /
644.4 kcal
Tłuszcz
51.4 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
18.2 g
Węglowodany
14.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Makaron z rybnymi pulpecikami i sosem śmietanowym
1 godz.
Pulpety z indyka w sosie koperkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Sos koperkowy
15 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Hreczanyki z sosem koperkowo-chrzanowym i ziemniakami
1 godz. 45 min
Eskalopki cielęce w sosie śmietanowym z pieczarkami
45 min
Kotlety warzywne z sosem koperkowym
1 godz. 10 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Kotleciki ziołowe w sosie
1 godz.