Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym

Pulpety z jajkami przepiórczymi w sosie pieczarkowym

4.7 3 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • 700 g wody
  • 8 przepiórczych jajek
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 250 g mięsa wieprzowego, mielonego podzielonego na kawałki
  • ½ jajka (patrz wskazówka)
  • 1 łyżka bułki tartej
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g pieczarek
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g skrobi ziemniaczanej
  • koperek, świeży tylko liście, posiekany, ilość do podania
  • ziemniaki ugotowane, ilość do podania
    ryż, ugotowany, ilość do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 626.3 mg
Białko 31.3 g
Kalorie 2696.1 kJ / 644.4 kcal
Tłuszcz 51.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 18.2 g
Węglowodany 14.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...