Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
300 g ryżu basmati
-
1000 g wody
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
600 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w ok. 5 mm plastry
-
5 szczypt pieprzu czarnego, mielonego
-
300 g pora tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej w słupki 0.5 x 5 cm
-
3 ząbki czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
380 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
30 g musztardy francuskiej
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
829 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
2423.1 kJ /
579.1 kcal
Tłuszcz
30.1 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
49.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
1 godz.
Karkówka z cebulą
1 godz. 45 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min