Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
100 g ryżu basmati
-
1000 g wody
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
200 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w ok. 5 mm plastry
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g pora tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej w słupki 0.5 x 5 cm
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oleju rzepakowego
-
125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g musztardy francuskiej
-
koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1617.2 mg
Białko
26.6 g
Kalorie
2504.5 kJ /
598.6 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
16.1 g
Węglowodany
49.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów
50 min
Polędwiczki wieprzowe z selerowym purée i sosem kaparowo-cytrynowym
45 min
Pulpety wieprzowe w sosie porowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie miodowym i purée ziemniaczane
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie cebulowym
45 min
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
40 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Polędwica wieprzowa w sosie musztardowym
30 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min