Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati

Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati

4.0 12 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 100 g ryżu basmati
  • 1000 g wody
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 200 g polędwiczki wieprzowej pokrojonej w ok. 5 mm plastry
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 100 g pora tylko białej i jasnozielonej części, pokrojonej w słupki 0.5 x 5 cm
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 125 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g musztardy francuskiej
  • koperek, świeży tylko liście, ilość do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1617.2 mg
Białko 26.6 g
Kalorie 2504.5 kJ / 598.6 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 16.1 g
Węglowodany 49.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...