
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g wody
- 130 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 60 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
25
g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
lub 25 g liści selera -
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l) pokruszona - 600 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych w paski (2 x 5 cm)
- ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
- 150 g pieczarek pokrojonych w plastry
- 30 g mąki pszennej
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 378.3 kcal / 1582.9 kJ
- Białko
- 37 g
- Tłuszcz
- 19.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Sód
- 424.3 mg