
Urządzenia i Akcesoria
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
ząbek czosnku1
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki160 g
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek1 łyżeczka
-
skrobi kukurydzianej20 g
-
oleju20 g
-
białego wina, wytrawnego60 g
-
wody400 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki500 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego10 g
-
pieprzu cayenne, mielonego2 szczypty
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
klusek jajecznych, typu "Spätzle", świeżych gotowych800 g
-
pora pokrojonego w 5 mm plastry250 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
470.2 kcal /
1977.7 kJ
Białko
30.2 g
Tłuszcz
19.3 g
Węglowodany
41.7 g
Błonnik
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska