
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ząbek czosnku
- 160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
- 20 g skrobi kukurydzianej
- 20 g oleju
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 400 g wody
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 500 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 1 łyżeczka soli
- 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
- 2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
800
g klusek jajecznych, typu "Spätzle", świeżych gotowych
lub 800 g kopytek, gotowych - 250 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 470.2 kcal / 1977.7 kJ
- Białko
- 30.2 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Błonnik
- 0.5 g