Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem

Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem

4.3 485 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    160 g
  • skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
    1 łyżeczka
  • skrobi kukurydzianej
    20 g
  • oleju
    20 g
  • białego wina, wytrawnego
    60 g
  • wody
    400 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    200 g
  • fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
    500 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • soli
    1 łyżeczka
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • pieprzu cayenne, mielonego
    2 szczypty
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • klusek jajecznych, typu "Spätzle", świeżych gotowych
    800 g
    800 g kopytek, gotowych
  • pora pokrojonego w 5 mm plastry
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 470.2 kcal / 1977.7 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 19.3 g
Węglowodany 41.7 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...