Urządzenia i Akcesoria
Kluski z indykiem, sosem śmietanowym i porem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
160 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 łyżeczka skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g oleju
-
20 g skrobi kukurydzianej
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
400 g wody
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu cayenne, mielonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
500 g fileta z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
800 g kopytek, gotowych, gotowych800 g klusek jajecznych, typu "spätzle", suchych gotowych
-
250 g pora pokrojonego w 5 mm plastry
-
10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.2 g
Kalorie
1977.7 kJ /
470.2 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
41.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z indyka z gruszką, ziemniakami i duszonym szpinakiem
1 godz.
Polędwiczka wieprzowa w sosie porowym z ryżem basmati
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie z pora i tymianku z kaszą gryczaną
55 min
Szybka potrawka z kurczaka i pora z kluskami (spätzlami)
30 min
Kurczak koronacyjny Elżbiety II
30 min
Pulpety z sosem cebulowo-migdałowym
50 min
Wieprzowina w sosie pomarańczowym
1 godz.
Polędwica w sosie musztardowym
1 godz. 30 min
Indyk w musztardowym sosie śmietanowym z kluskami
45 min
Polędwiczki wieprzowe w sosie chrzanowym
50 min
Mięsne medaliony z mięsa mielonego z sosem koperkowym
1 godz. 50 min
Indyk z warzywną kaszą
45 min