Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla sorrentina

4.1 13 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 porzioni

Składniki

Gnocchi di patate
  • 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 1000 g di acqua
  • 400 g di patate a pasta farinosa a fette spesse 0.5 cm
  • 175 - 205 g di farina tipo 00
  • 30 g di uova
  • ¼ - ½ cucchiaino di sale
Salsa di pomodoro
  • 25 g di cipolla
  • ½ spicchio di aglio
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 280 g di pomodori pelati
  • ½ cucchiaino raso di zucchero
  • ¼ - ½ cucchiaino di sale
  • 3 foglie di basilico fresche
Terminare la preparazione
  • 4 fette di mozzarella ben scolata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 817.3 mg
Białko 19.4 g
Kalorie 1911.4 kJ / 456.9 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 58.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...