Krem chrzanowy z jabłkiem

Krem chrzanowy z jabłkiem

5.0 4 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

  • 90 - 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 3 mm plastry
  • 110 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 35 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 15 g oleju
  • 130 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • 360 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 35 - 45 g chrzanu, tartego
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 866 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 2066.4 kJ / 493.9 kcal
Tłuszcz 39.8 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 28.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...