Urządzenia i Akcesoria
Krem chrzanowy z jabłkiem
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
90 - 100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 3 mm plastry
-
110 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
35 g pora tylko biała część, pokrojonego w 2 mm plastry
-
15 g oleju
-
130 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
-
360 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
35 - 45 g chrzanu, tartego
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
866 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
2066.4 kJ /
493.9 kcal
Tłuszcz
39.8 g
Błonnik
4.4 g
Tłuszcz nasycony
17 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Latte pieczarkowe
25 min
Tarator - Bułgarski chłodnik
1 godz. 10 min
Chrzan z jabłkami
15 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Zupa chrzanowa z jajkiem przepiórczym
50 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa z papryki i parmezanu
20 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem czosnkowo-serowa
40 min