Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
6 porcji
Składniki
-
300 g czerwonych buraków małych, nieobranych
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
-
250 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
100 g jabłek pokrojonych na kawałki
-
150 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
10 - 15 g octu balsamicznego
-
900 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki miodu wielokwiatowego
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
72.6 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
320.9 kJ /
76.7 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
14.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min