Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
TM5 TM6

Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem

4.7 (64 oceny)

Składniki

  • 300 g czerwonych buraków, małych, nieobranych
  • 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia buraków
  • 250 g bulwy kopru włoskiego, pokrojonej na kawałki
  • 100 g jabłek, pokrojonych na kawałki
  • 150 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 10 - 15 g octu balsamicznego
  • 900 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
  • ½ łyżeczki miodu, wielokwiatowego
  • sól, do smaku
  • pieprz czarny, mielony, do smaku

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
330 kJ / 79 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
3.6 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy