Indyk z warzywną kaszą

Indyk z warzywną kaszą

4.1 44 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 5 - 10 g koperku, świeżego tylko liście
Indyk z warzywną kaszą
  • 250 - 300 g mięsa z indyka, bez skóry i kości pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
  • 15 g oleju
  • ⅓ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ¼ łyżeczki czosnku, granulowanego
  • ¼ łyżeczki chili, mielonego
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 100 g różyczek kalafiora pokrojonych na 3 cm kawałki
    100 g różyczek brokułu, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • 130 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 50 g zielonego groszku, mrożonego (patrz wskazówka)
  • ¼ - ½ łyżeczki estragonu, suszonego (opcjonalnie)
Sos
  • 85 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 15 g oleju
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 1 łyżeczka chrzanu tartego, śmietankowego
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 g skrobi ziemniaczanej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 968.8 mg
Białko 42.3 g
Kalorie 3289.7 kJ / 786.3 kcal
Tłuszcz 39.8 g
Błonnik 16.4 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Węglowodany 70.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...