
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
ząbków czosnku5
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry10 g
-
oleju50 g
-
sosu sojowego40 g
-
miodu30 g
-
przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)2 łyżeczki
-
piersi z kurczaka, bez skóry i kości (200-250 g każda)4
-
różyczek brokułu małych, ok. 3 cm250 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)200 g
-
zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)100 - 150 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)100 - 150 g
-
soli plus 2 szczypty do oprószenia1 łyżeczka
-
wody1000 g
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
ryżu białego, długoziarnistego200 g
-
kiełków słonecznika100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
614.5 kcal /
2571.2 kJ
Białko
47.5 g
Tłuszcz
20.4 g
Węglowodany
61.5 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Sód
1389.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY Z AKCESORIAMI
15 Przepisów
Polska
Polska