Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami

Pieczone piersi z kurczaka w pięciu smakach z ryżem i warzywami

4.6 951 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

  • ząbków czosnku
    5
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    10 g
  • oleju
    50 g
  • sosu sojowego
    40 g
  • miodu
    30 g
  • przyprawy chińskiej 5 smaków, w proszku (patrz wskazówka)
    2 łyżeczki
  • piersi z kurczaka, bez skóry i kości (200-250 g każda)
    4
  • różyczek brokułu małych, ok. 3 cm
    250 g
  • marchewki pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)
    200 g
  • zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)
    100 - 150 g
  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (ok. 3 x 0,5 cm)
    100 - 150 g
  • soli plus 2 szczypty do oprószenia
    1 łyżeczka
  • wody
    1000 g
  • kurkumy, suszonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • ryżu białego, długoziarnistego
    200 g
  • kiełków słonecznika
    100 g
    100 g kiełków fasoli, świeżych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 614.5 kcal / 2571.2 kJ
Białko 47.5 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 61.5 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Sód 1389.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...