Urządzenia i Akcesoria
Jajka faszerowane awokado
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
16 sztuk
Składniki
-
400 g wody
-
8 jajek
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
35 - 40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
200 - 210 g awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
55 - 65 g majonezu
-
3 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 ½ łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
kiełki lucerny, lub rzodkiewki, do dekoracjirzeżucha świeża, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
113.6 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
351.5 kJ /
84 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
13 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1 godz. 50 min
Jajka faszerowane buraczkami
30 min
Warstwowa sałatka śledziowa z groszkiem i papryką
3 godz. 30 min
Rollsy z tortilli z serkiem chrzanowym, warzywami i łososiem
30 min
Jajka faszerowane łososiem
45 min
Jajka faszerowane ziołami
45 min
Jajka z farszem pieczarkowym
55 min
Sałatka ze szpinaku z suszonymi pomidorami
40 min
Sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną
55 min
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem i brokułami
1 godz. 50 min
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 min
Sałatka z rukolą i pieczarkami
30 min