Krakersy z pastą jajeczną i łososiem
TM5 TM6

Krakersy z pastą jajeczną i łososiem

Składniki

Pasta jajeczna

  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 5 jajek ugotowanych na twardo, pokrojonych na kawałki
  • 20 g bułki tartej
  • 40 g majonezu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Pasta z zielonego groszku

  • 1 łyżeczka soli
  • 400 g wody
  • 240 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 120 g ziaren słonecznika
  • 15 g liści bazylii, świeżych
  • 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Przygotowanie krakersów

  • 200 g wędzonego łososia, pokrojonego w ok. 3 cm paski
  • 40 krakersów solonych
  • serek śmietankowy, chrzanowy, do dekoracji
  • rzeżucha, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
323.7 kJ / 77.3 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
5.5 g
Tłuszcz
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie