Krakersy z pastą jajeczną i łososiem

Krakersy z pastą jajeczną i łososiem

4.2 402 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
40 sztuk

Składniki

Pasta jajeczna
  • cebuli przekrojonej na pół
    50 g
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • jajek ugotowanych na twardo pokrojonych na kawałki
    5
  • bułki tartej
    20 g
  • majonezu
    40 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Pasta z zielonego groszku
  • wody
    400 g
  • zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
    240 g
  • ziaren słonecznika
    120 g
  • liści bazylii, świeżych
    15 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    15 g
  • soli
    1 łyżeczka
Przygotowanie krakersów
  • wędzonego łososia pokrojonego w ok. 3 cm paski
    200 g
  • krakersów solonych
    40
  • serek śmietankowy chrzanowy, do dekoracji
  • rzeżucha do dekoracji
    kiełki lucerny, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 66.7 kcal / 278.9 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 4 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Sód 161 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...