Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado

4.6 14 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 sztuk

Składniki

  • 400 g wody
  • 4 jajka
  • ½ ząbka czosnku
  • 15 - 20 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 100 - 110 g awokado dojrzałego, bez pestki, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 25 - 35 g majonezu
  • 1 ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 ½ łyżki szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • rzeżucha świeża, do dekoracji
    kiełki lucerny, lub rzodkiewki, do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 169.1 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 354.3 kJ / 84.7 kcal
Tłuszcz 7.2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 1.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...