Urządzenia i Akcesoria
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
110 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki110 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
½ łyżeczki soli
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
¾ łyżeczki tymianku, suszonego, tylko liście2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Kotlety po kijowsku
-
700 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
25 g bułki tartej
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do smażenia
-
bułka tarta do panierowania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
626.5 mg
Białko
26.2 g
Kalorie
1255.7 kJ /
300.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Burger XXL
1 godz. 55 min
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
45 min
Domowe nuggetsy z dwoma sosami
40 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Kotlety pożarskie
40 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Skandynawskie klopsiki z kremowym sosem
50 min
Zapiekane naleśniki z kurczakiem
1 godz. 25 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.