Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)

Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)

4.8 162 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji

Składniki

Masło ziołowo-czosnkowe
  • 110 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    110 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki soli
  • 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 15 g bazylii, świeżej tylko liście
  • 2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
    ¾ łyżeczki tymianku, suszonego, tylko liście
Kotlety po kijowsku
  • 700 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 1 jajko
  • 25 g bułki tartej
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¾ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
  • woda do zwilżenia dłoni
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do panierowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 300.1 kcal / 1255.7 kJ
Białko 26.2 g
Tłuszcz 19.8 g
Węglowodany 3.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 11.4 g
Sód 626.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...