
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
8 porcji
Składniki
Masło ziołowo-czosnkowe
-
110 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
½ łyżeczki soli
-
15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
15 g bazylii, świeżej tylko liście
-
2 - 3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Kotlety po kijowsku
-
700 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
-
1 jajko
-
25 g bułki tartej
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¾ łyżeczki cebuli suszonej, mielonej (opcjonalnie)
-
woda do zwilżenia dłoni
-
olej do smażenia
-
bułka tarta do panierowania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
300.1 kcal /
1255.7 kJ
Białko
26.2 g
Tłuszcz
19.8 g
Węglowodany
3.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Sód
626.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC V
12 Przepisów
Polska
Polska