Mini kotlety po kijowsku (de volaille)

Mini kotlety po kijowsku (de volaille)

5.0 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    60 g
    60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
Chlebowa panierka
  • chleba pokrojonego na kawałki
    100 g
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • oliwy z oliwek
    20 g
Masło ziołowo-czosnkowe
  • masła zimnego, pokrojonego na kawałki
    125 g
  • ząbki czosnku
    4
  • szczypiorku, świeżego drobno posiekanego
    5 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 gałązek
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • soli
    1 szczypta
Mini de volaille
  • mąki pszennej
    4 łyżki
  • fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki
    500 g
  • jajka w tym 1 roztrzepane
    2
  • soli
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 129.4 kcal / 541.6 kJ
Białko 8.4 g
Tłuszcz 8.2 g
Węglowodany 5.2 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Sód 240.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...