
Urządzenia i Akcesoria
Mini kotlety po kijowsku (de volaille)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
20 sztuk
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki60 g
Chlebowa panierka
-
chleba pokrojonego na kawałki100 g
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
papryki słodkiej, mielonej¼ łyżeczki
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
oliwy z oliwek20 g
Masło ziołowo-czosnkowe
-
masła zimnego, pokrojonego na kawałki125 g
-
ząbki czosnku4
-
szczypiorku, świeżego drobno posiekanego5 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 gałązek
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Mini de volaille
-
mąki pszennej4 łyżki
-
fileta z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonego na 3 cm kawałki500 g
-
jajka w tym 1 roztrzepane2
-
soli1 łyżeczka
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
129.4 kcal /
541.6 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
8.2 g
Węglowodany
5.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Sód
240.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska