Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
Składniki
-
100 g cukinii małej, ze skórką
-
180 g marchewki
-
40 - 50 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku mały
-
15 g oliwy z oliwek15 g masła
-
390 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
230 g warzyw, mieszanych np. ziemniaków, cukinii, marchewki, pokrojonych na 4 cm kawałki
-
250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w paski (7 x 1,5 cm, patrz wariant)
-
sól do oprószenia
-
10 g śmietany, min. 30% tłuszczu (opcjonalnie)
Sos musztardowy
-
25 g crème fraîche, min. 30% tłuszczu, (patrz wskazówka)25 g śmietany UHT, 18% tłuszczu
-
½ łyżka musztardy
-
1 szczypty soli
-
1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 ½ - 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 żółtko (opcjonalnie)
-
estragon, świeży tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roladka z kurczaka i frytki z marchewki
1 godz.
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 min
Kurczak pod pierzynką z marchewki i pora; Młode ziemniaki; Surówka z kalarepy i rzodkiewki
45 min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 godz. 40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ziołowy filet z indyka z marchewką i fasolką oraz purée z ziemniaków i batatów
50 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Kurczak w musztardzie i syropie klonowym z brokułami na parze
55 min
Pulpety z indyka i warzywa na parze w sosie musztardowo-pieczarkowym
45 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min