Linguine allo scoglio

Linguine allo scoglio

5.0 3 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 750 g di frutti di mare misti (cozze e vongole)
  • 8 scampi puliti ed eviscerati
  • 7 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 ½ spicchi di aglio a metà
  • 1 ½ peperoncino rosso piccante
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di calamari ad anelli
  • 60 g di vino bianco secco
  • 450 g di passata di pomodoro
  • 1 ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 480 g di pasta secca tipo linguine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1534.2 mg
Białko 49.9 g
Kalorie 2533.8 kJ / 605.5 kcal
Tłuszcz 15.3 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 71.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...