Spaghettini al sugo di cozze e vongole
TM31 TM5

Spaghettini al sugo di cozze e vongole

4.6 (48 ocen)

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 500 g di acqua
  • 1000 g di cozze pulite
  • 500 g di vongole pulite
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semi
  • 50 g di vino bianco secco
  • 300 g di passata di pomodoro
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco
  • 320 g di spaghettini

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1807 kJ / 432 kcal
Białko
13.2 g
Węglowodany
61.1 g
Tłuszcz
16.7 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy