Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze pulite
- 500 g di vongole pulite
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco senza semi
- 50 g di vino bianco secco
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 320 g di spaghettini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1807 kJ / 432 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 min
Tagliatelle ai funghi
1h
Pepata di cozze
55 min
Penne con le cozze
1h
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 godz. 20 min
Fusilli alle cozze piccanti
55 min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 min
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min
Sugo di cozze e vongole
1 godz. 20 min
Pasta risottata alle vongole
1h