Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 420 g di pomodorini a metà
- 2 pizzichi di sale
- 250 g di gamberetti freschi sgusciati, puliti dal filo nero e sciacquati
- 250 g di cozze, senza valve
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1962 kJ / 469 kcal
- Białko
- 27.5 g
- Węglowodany
- 63.2 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata alle vongole
1h
Linguine ai gamberoni
30 min
Pasta rossa con gamberetti e pomodorini
30 min
Farfalle risottate con vongole e pomodorini
30 min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5min
Spaghetti alla marinara in bianco
50 min
Spaghetti cozze e limone
55 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1h
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1h 20 min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Spaghetti al polpo
1h 10 min