Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura vongole e calamari
- 500 g di acqua
- 1000 g di vongole veraci, pulite
- 500 g di calamari freschi, puliti
Terminare la preparazione
- 350 g di pasta secca tipo paccheri
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pomodori ciliegino o pachino a metà
- 1 cucchiaino raso di zucchero a velo
- 5 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2445.8 kJ / 584.5 kcal
- Białko
- 32.1 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 727.2 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di seppie, patate e pomodorini
35min
Caserecce cime di rapa e salsiccia
1h
Bucatini con le canocchie
35min
Penne risottate ai gamberi
30 min
Filetti di sgombro all'arancia
40min
Ravioli ai carciofi con sugo di gamberi
2小时
Insalata di polpo e patate
2小时
Sgombro con crema di datterini gialli sottovuoto
40min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1 Std. 25 Min
Sautè di cozze e vongole
40min
Linguine allo scoglio
40min
Spaghetti alle vongole
4u. 40min